Közélet

Autók, buszok, gépek lángoltak Kőbányán – videó

ego-vastelep(960x640).jpg (tűzoltók, vastelep)
ego-vastelep(960x640).jpg (tűzoltók, vastelep)

A füstöt már messziről látni lehetett, a helyszínen folyamatos méréseket végeztek a levegőbe jutó veszélyes anyagok miatt.

Harminc tűzoltó dolgozott kedden Budapest X. kerületében, miután tűz ütött ki egy vastelepen, a Jászberényi úton. A katasztrófavédelem videót közölt a helyszínen zajló munkálatokról, ahol az embereik órákon át dolgoztak.

Ahogy arról beszámoltunk, a lángok a délutáni órákban csaptak fel, a 200 tonnás, 500 köbméteres, hét méter magas vaskupacban keletkezett tüzet az ott dolgozó munkások több porral oltó készülék segítségével megpróbálták megfékezni, és eközben hívták a tűzoltókat. A halomban autós karosszéria-elemek, egész autóbusztetők, teherautó-alvázak, autógumik, háztartási vas- és műagyag hulladékok és éghető anyagok is voltak.

Az oltáshoz szükséges vizet kezdetben a Jászberényi út másik oldaláról vették, ezért egy rövid időre a villamos és az autóút forgalmát is korlátozni kellett. A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végzett, de veszélyes szennyezőanyag-koncentrációt nem mutattak ki a műszerek. Nem esett baja senkinek. A tűz keletkezésének körülményeit az FKI hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Olvasói sztorik