buda-cash előzetes letartóztatás (buda-cash, )
Közélet

Brókerbotrány: hárman előzetesben

A szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítási eljárás eredményes lefolytatásának veszélyeztetése miatt rendelték el a kényszerintézkedést.

Előzetes letartóztatásba helyezett három embert a Buda-Cash-ügyben szerdán a Fővárosi Törvényszék – tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.

Póta Péter azt mondta: a törvényszék mindhárom gyanúsított esetében harminc napra rendelte el a kényszerintézkedést a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítási eljárás eredményes lefolytatásának veszélyeztetésére hivatkozva. Az MTI úgy tudja, az egyik előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsított Tölgyesi Péter, a Buda-Cash Brókerház felfüggesztett vezérigazgatója, résztulajdonosa is.

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

A jegybank február 24-én jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélésgyanús esetek miatt. A Magyar Nemzeti Bank feljelentést tett a rendőrségen. A rendőrség hétfőn tíz embert állított elő: egyet tanúként, kilencet gyanúsítottként hallgattak ki.

Ajánlott videó