Közélet

Váradi halála: eljátsszák a balesetet

Varadi-Andras-juhasz(960x640).jpg (váradi andrás, juhász, alcsútdoboz, együtt, )
Varadi-Andras-juhasz(960x640).jpg (váradi andrás, juhász, alcsútdoboz, együtt, )

Helyszíni bizonyítást folytat le a rendőrség a halálra gázolt alcsúti polgármesterjelölt ügyében. Az Együtt színeiben indult juhász halála körül sok a kérdőjel – írja a Bors.

Váradi Andrást egy nappal az önkormányzati választás előtt, október 11-én érte halálos baleset: elgázolták Alcsútdoboz határában. Váradi az Együtt-PM polgármesterjelöltje, egyúttal a mindenható felcsúti polgármester, az Orbán Viktor barátjaként ismert Mészáros Lőrinc ellenlábasa volt.

A Bors cikke emlékeztet, hogy a szakértői vélemények az elhunyt felelősségét valószínűsítették, Váradi halálával kapcsolatban azonban összeesküvés-elméletek sokasága látott napvilágot. Váradi özvegye többek közt azt is elmondta, hogy Váradit a halála előtt valaki követte. A polgármesterjelölt temetésén beszédet mondó lelkész asszony többször is elég egyértelműen fogalmazott: szörnyű bűnesetként beszélt a tragédiáról.

A családot képviselő dr. Magyar György szerint az orvos- és a műszaki szakértői vélemények számos ellentmondást tartalmaznak. Ezért helyszíni bizonyításra tett indítványt, és úgy tudja, hogy le is folytatják ezt.

Azt a választ kaptam a vizsgálóktól, egyelőre arra várnak, hogy olyan időjárási körülmények uralkodjanak, mint a baleset napján. A bizonyítás úgy történik, hogy az érintett útszakaszt lezárják, a helyszínt ugyanúgy „rendezik be”, ahogyan akkor nézett ki. Haladási irányokat, sebességeket vetnek össze, s elvileg jelen lesznek a tanúk és a Váradi Andrást elgázoló sofőr is – mondta el a lapnak a jogász.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik