Belföld

Követhették halála előtt a felcsúti juhászt

Élettársa szerint követték az alcsúti juhászként ismert Váradi Andrást, akit egyszer egy autós megpróbált leszorítani a kocsijával. A balesetben meghalt férfi ügyvédje ellentmondásokat lát az ügyben.

Váradi Andrást egy nappal az önkormányzati választás előtt, október 11-én érte halálos baleset: elgázolták Alcsútdoboz határában. Váradi az Együtt-PM polgármesterjelöltje, egyúttal a mindenható felcsúti polgármester, az Orbán Viktor barátjaként ismert Mészáros Lőrinc ellenlábasa volt.

A Bors most arról ír, hogy halálával kapcsolatban sok a furcsa körülmény. Élettársa szerint gyanús jelek voltak a baleset előtt. “Nem igazán hiszem el, hogy ez egy sima baleset volt – mondta lapunknak Váradi élettársa, Apollónia. – Túl sok volt a baljós előjel. Két lányunk van, András halála után elmondták nekem, hogy az apjuk igen furcsa dolgokról beszélt nekik. Elmondta, hogy valaki folyton követte őt, egy alkalommal pedig egy autós megpróbálta leszorítani az útról a kocsiját. András túl rázós ügyekbe tenyerelt bele, sok olyan dolgot tudhatott, ami egyeseknek nem tetszhetett” – írja a lap.

A család ügyvédje, Magyar György azon a véleményen van, hogy ellentmondanak egymásnak a balesetről készült szakértői vélemények. A szakvélemények alapján nem rekonstruálható tökéletesen a baleset, ezért az ügyvéd kiegészítő véleményekkel pontosítaná a történteket. Emellett helyszíni bizonyítási kísérlet elvégzését is indítványozza.

Ismert volt, hogy a Váradi András által használt állami földeket Mészáros Lőrinc szerezte meg; Váradinak el kellett adnia állatait, igazáért pedig tüntetéseket szervezett, ellenzéki politikusokkal találkozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik