Közélet

Balla Irma-gyilkosság: nyolc évig nem vették észre a DNS-t

Még azután sem kereste a rendőrség a D. Lajos nyomait, amikor már beismerő vallomást tett – írja a Blikk.

Egy Balla Irma lakásán lefoglalt tárgyon leltek az anyagmaradványra, amit az elölről kezdett vizsgálaton találtak meg – írja a Blikk. Szerintük kérdés, hogy évekkel ezelőtt miért nem keresték D. Lajos nyomát, hiszen a Balla szomszédságában segédmunkásként dolgozó férfi már első körben gyanús volt a Hajdú-Bihar megyei nyomozóknak. Valamiért akkor mégis kizárták, hogy ő lenne a tettes, és Balla fiát, Schönstein Sándort gyanúsították meg anyja meggyilkolásával.

A Blikk úgy tudja, hogy D. Lajos DNS-ét akkor sem hasonlították össze a helyszínen lefoglalt tárgyakon lévőkkel, amikor a fiatalember állította, ő végzett brutálisan a képviselőnővel.

 
Balla Irma fia (Fotó: MTI) 

Információjuk szerint a férfit az Országos Rendőr-főkapitányság nyomozói a váci börtönből vitték kihallgatásra, de D. Lajos nem vallotta be a bűncselekményt. Annak ellenére, hogy évekkel ezelőtt kétszer is részletes vallomást tett, s megnevezte az addig ismeretlen gyilkos eszközt, egy pajszert is. Ezt a beismerését azonban később visszavonta, azóta pedig kitartóan tagad.

Schönstein Sándor ügyvédje Magyar György ügyvéd szerint ha fennállnak a jogi feltételek, akkor úgynevezett sérelemdíjat is kérnek majd. Ez a lap szerint 20 millió forint feletti összeg lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik