Közélet

Milliárdos csalásgyanú egy nyíregyházi cégnél

Politikus nevével is visszaélt a cégvezető, aki úgy kínált befektetést, hogy valójában semmilyen pénzügyi tevékenységet nem végzett az utalásokon kívül.

Több mint 1,6 milliárd forint összegű csalással gyanúsította meg a rendőrség egy nyíregyházi kft. cégvezetőjét és adminisztrátorát. A hatóság közlése szerint az ügyvezető rövid lejáratú befektetést ígért ügyfeleinek, akiknek azt állította, hogy arany vásárlásából és eladásából három hónap után 15-40 százalékos hozamot kaphatnak.

A kft. összesen 663 befektetőtől gyűjtött be több min 2,5 milliárd forintot, a piramisszerű csalássorozat alatt viszont 400 ügyfél egyetlen forintot sem látott viszont pénzéből. A cég vezetője egy 30 éves férfi, ő 2013 november óta van előzetesben, az adminisztrátor pedig egy szintén 30 éves nő, aki a pénzek utalásával vett részt az ügyletekben, mint bűnsegéd. Ő szabadlábon védekezhet.

A cég, amely valójában semmilyen pénzügyi tevékenységet nem végzett, jól menő vállalkozás látszatát keltette, irodákat bérelt Budapesten, Debrecenben, Tiszaújvárosban és a romániai Szatmárnémetiben is. A cégvezető nagy értékű bérelt autókkal közlekedett, neves emberekre hivatkozott, az ország egyik vezetőjének a nevével is visszaélt, hogy bizalmat keltsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik