Közélet

Agárdi gyermekhalál: hivatásos katona volt a csodadoktor

Sosem járt orvosi egyetemre és a természertgyógyász szövetségnek sem volt a tagja az a féri, aki korábban hivatásos katona volt, később csodadoktorként kezelte a halálra éheztetett agárdi kisfiút.

“A férfi a 90-es évek elején még hivatásos katonaként szolgált, majd leszerelése után rövid időn belül a bioenergetika, a reflux- és kandidabetegségek nagy ismerőjévé vált. Mindehhez csak egy tanfolyamot kellett elvégeznie” – írja a Bors. Neve előtt mégis használta a dr titulust. A rendőrségnek azt mondta, ez csupán tiszteletbeli cím. 

A 2013-ban elhunyt kisfiú családja 2012 júliusában vette fel vele a kapcsolatot a csodadoktorral, aki októberben látogatott el először az agárdi házba. M. Bertalan azt vallotta, a kezelései során ő végig abban a hiszemben volt, hogy Benjamint rendszeresen látja orvos is. A baba soványsága meglepte őt, fejlődési rendellenességre gyanakodott. M. Bertalan utoljára a halála előtt két nappal látta a csont és bőr gyermeket.

Ahogy azt korábban megírtuk, Varga András, a család ügyvédje elmondta: sem a háziorvos, sem pedig a természetgyógyász nem figyelmeztette a szülőket, hogy kisfiuk belső és külső vízfejűségben szenved. Az agárdi kisfiú tavalyelőtt áprilisban halt meg. A szakértői vélemény szerint halálát krónikus alultápláltság okozta. Szüleit előzetes letartóztatásba, majd házi őrizetbe helyezték

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik