Közélet

Szándékosan robbanthattak a Tímár utcai házban


Megrongálták a felrobbant lakásban a csövet, így lehetséges, hogy szándékosan akartak robbantást előidézni – írja a Blikk.

„A fűtőberendezés bekötőcsövét szabálytalanul megbontották, a kiáramló földgáz pedig meggyulladt – közölte a rendőrség, ahol hozzátették: a nyomozást lezárták. A Blikk szerint ez a szándékosságra utalhat, de ezt csak az érintett lakók tudnák megerősíteni, akik viszont meghaltak a detonációban.

A társasház 2013 augusztusában repült a levegőbe. Másfél évvel a házrobbanás után már nyoma sincs a pusztításnak, az udvarban halomban álló törmeléket teljesen kipucolták. A helyreállításra eddig közel 150 millió forintot fizetett a biztosító.

Vikor László, a ház közös képviselője a Blikknek elmondta: „Egy-egy lakásban még dolgoznak, de már csak az utolsó simítások maradtak hátra. Tizennyolcból hatba már hazatértek, háromba pedig a napokban jönnek vissza.”

Egyedül ott nincs semmi, ahol a robbanás történt. A 65 éves R. László és édesanyja, a 85 éves R. Sándorné lakásában csak a falakat húzták fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik