Közélet

Elvágta a vezetékeket, és felgyújtotta a házat

Közveszélyokozás miatt nyomoznak a kedd esti bősárkányi házrobbanás ügyében - közölte szerda reggel az MTI érdeklődésére a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

A katasztrófavédelem megyei szóvivője korábban az MTI-nek elmondta: gázszivárgás miatt órákra el kellett hagynia otthonát 16 embernek a rábaközi településen, miután kedd este robbanás döntött össze egy házat, egy másikat pedig lakhatatlanná tett. Az utóbbi épület négy lakója kivételével már mindenki otthon tölthette az éjszakát. A detonációban megsérült férfit kórházban ápolják.

A házhoz kedd este kiérkező egyenruhások a helyszínen megállapították, hogy az épületben lakó 27 éves férfi eddig tisztázatlan okból szándékosan vágta el a földgázvezetékeket és nyílt láng használatával gázrobbanást idézett elő.

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

A rendőrség nem kommentálta azt az értesülést, amely szerint a kedd esti detonációban megsérült férfi lövöldözött néhány hete a Bősárkányban.  Augusztus közepén fogtak el a rendőrök a rábaközi településen egy légpisztollyal lövöldöző férfit. Egy elhúzódó családi vita fajult odáig, hogy egy huszonéves férfi gázpisztolyt fogott barátnője apjára, megfenyegette, és háromszor a lába elé, a földbe lőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik