Közélet

Milliókat kaphatnak a szigetszenmiklósi szülők

szigetszentmiklós (szigetszentmiklós, )
szigetszentmiklós (szigetszentmiklós, )

Akkor van esélyük pénzt kapni, ha a másodfokon eljáró bíróság is számukra kedvező ítéletet hoz.

Milliomossá teheti a gyermekeik ellen elkövetett szexuális erőszak vádja alól felmentett szigetszentmiklósi szülőket, ha a másodfokon eljáró bíróság is számukra kedvező ítéletet hoz.  Az apát képviselő jogász, dr. Csics Péter szerdán a Borsnak úgy nyilatkozott: ha pozitív döntés születik, úgy nem vetik el egy, az állam ellen indított kártérítési per lehetőségét.

Ahogy arról beszámoltunk, a Budapest Környéki Törvényszék kedden hozott ítéletet az ügyben első fokon. A döntés sokakat meglepett: az apát és az anyát is két-két évre ítéleték kiskorú veszélyeztetése miatt, a szexuális erőszak vádpontja alól azonban felmentették őket. Mindketten szabadon távozhattak, hiszen ezt az időt már leülték, míg előzetesben voltak. A szakértői csoport szerint bár fizikai trauma érte a gyerekeket, de a szexuális bántalmazást egyértelműen kizárták. A bíróság végül azt sem állapította meg, hogy fekáliát, bogarakat vagy egyéb borzalmakat ettek volna.

Sóti Miklós gyerekpszichológus azonban – aki kezelte a gyerekeket – a 7/24-nek azt mondta, mindhárman mutatták a szexuális bántalmazás tüneteit. Sajnálja, hogy a nyomozás, vagy a bírósági munka ezt nem tudta igazolni.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik