benedek fülöp (benedek fülöp, )
Közélet

Hárommilliós büntetés az OTP egyik vezetőjének

Benedek Fülöpöt hűtlen kezeléssel vádolták, hogy csaknem egy évtizede közpénzből finanszírozták Szilvásy György nyaralója elé ültetett fák beszerzését és elültetését.

Hárommillió forintos pénzbüntetésre ítélték Benedek Fülöpöt, az agrártárca volt államtitkárát első fokon az egykori titokminiszter részére beszerzett gesztenyefák ügyében csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az ügy másik két vádlottjára – B. Elemér és T. L. János – szintén jelentős, 1,8, valamint 2 millió forintos pénzbüntetést szabott ki a bíróság. Benedek Fülöpöt – aki jelenleg az OTP Bank egyik ügyvezető igazgatója – és társait hűtlen kezeléssel vádolták amiatt, hogy csaknem egy évtizede közpénzből finanszírozták Szilvásy György lesencefalui nyaralója elé ültetett szelídgesztenyefák beszerzését és elültetését.

Az ügyész ezért korábbi vádbeszédében felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta, ám ezt a bíróság nem tartotta indokoltnak.

Az ítélet kihirdetését követően az ügyész három nap gondolkodási időt kért, ugyanígy tett Benedek Fülöp és a másodrendű vádlott, B. Elemér is. A harmadrendű vádlott T. L. János fellebbezést jelentett be.

Ajánlott videó