Belföld

Facsemeték miatt ültethetik le az államtitkárt

facsemeték (facsemete, ültetés, fák, )
facsemeték (facsemete, ültetés, fák, )

Így terem banánhéjat a szelíd gesztenye.

Mókás állomásához érkezett “az elmúlt nyolc év” kormányzati vezetőinek elszámoltatása.

Szombati számában azt írja a mostani kormányhoz közeli Magyar Nemzet, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt Benedek Fülöp volt agrárállamtitkár ellen. Nem,százhektáros földmutyi, gulyányi tehéncsorda vagy tucatnyi állami gazdasága haverokhoz zsugázása a bűn, hanem huszonnyolc szelíd gesztenye fa.

A hivatalos szöveg így hangzik: Benedek Fülöp egy jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés ügyében felbujtóként, egy másik, kétrendbeli, nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt folytatott eljárásban pedig elkövetőként, valamint felbujtóként vonható felelősségre, és magánokirat-hamisítással is vádolják.

Harminc fa

A Nemzet állítja, a volt agrárállamtitkár valótlan tartalmú tanácsadói szerződésekkel próbálta leplezni Szilvásy György egykori titokminiszter lesencefalui nyaralója elé szánt facsemeték beszerzését és elültetését, amit az agrártárca fizetett ki.


Szilvásy is fázik

A vádirat szerint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet felügyelő államtitkárként rávette annak elnökét, hogy kössön fiktív tanácsadói megállapodást az alsótekeresi (mi is jártunk ott a minap, pompás választási riportunk itt olvasható) faiskola vezetőjével. A harminc szelídgesztenyefa-csemetéért 2,8 millió forintot fizettek a faiskolának, ezenkívül az államtitkár fiktív tanácsadói szerződésekre másfélmillió forintot utaltatott a faiskolának a csemeték elültetéséért.

A lap értesülése szerint a Budapesti Nyomozó Ügyészségen 2009-ben indult, majd a Központi Nyomozó Főügyészséghez került eljárásban Szilvásy Györgyöt tanúként hallgatták ki, és ő azt vallotta, hogy fizetett a facsemetékért. Az ügyészség ennek ellenkezőjét találta bizonyítottnak, és a Pesti Központi Kerületi Bíróságon hamis tanúzás miatt vádat emelt vele szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik