Közélet

Soroksári gyilkosság: egy egyedileg festett Suzukit keresnek

A rendőrség közölte, a támadók - a helyszínen rögzített anyagmaradványaikból felállított DNS-profiljuk alapján - azonosíthatók.

Egy egyedileg festett, Suzuki Swift típusú személygépkocsi vezetőjének a jelentkezését is várja rendőrség a soroksári gyilkosság kapcsán – tájékoztatott a  Országos Rendő-rendőrfkapitányság hétfő reggel. A nyomozás adatai továbbra is azt mutatják, hogy a bűncselekményt két személy követhette el, akik – a helyszínen rögzített anyagmaradványaikból felállított DNS-profiljuk alapján – azonosíthatók.

Fotó: police.hu

Közölték, változatlanul nagy erőkkel, külföldi társszervek bevonásával folytatják a munkát, és szükségessé vált több, a rendőrség előtt ez idáig ismeretlen személy kihallgatása. Ők már korábban is szerepeltek az ORFk felhívásában:

– A Rendőrség még mindig várja annak a sötét színű autót vezető személynek a jelentkezését, aki a fenti napon 20.20 óra és 20.30 óra közötti időben egytengelyes, ponyvás vagy dobozos utánfutójával – rajta világos csíkkal – a Budapest XXIII. kerület Vízisport út irányából a Fővárosi Csatornázási Művek felé haladva befordult a kerékpárútra, majd onnan 40 perc múlva kihajtott

– Kérik annak a világos színű autót vezető személynek a jelentkezését, aki a fenti napon 20.30 óra és 20.40 óra közötti időben a Budapest XXIII. kerület Vízisport út irányából a Fővárosi Csatornázási Művek felé haladva befordult a kerékpárútra, majd onnan 30 perc múlva kihajtott.

– A nyomozók rajtuk kívül beszélnének azokkal, akik  a gyilkosság estéjén – 2013. szeptember 25-én – 20.00 óra és 01.00 óra között kocsival a Budapest, XXIII. kerület Dobó utca irányából behajtottak a Szigetdűlő középső útján kialakított kerékpárútra, majd kis idő elteltével a Dobó utca irányába távoztak járművükkel.

Ötmillió forint

A rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva az országos rendőrfőkapitány nettó 5 000 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A felajánlott díj összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli, szükség esetén védelmére a kellő intézkedéseket megteszi. A díjkitűzés visszavonásának jogát az Országos Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Népszabadság hétfőn azt írta, komoly segítséget jelentettek a nyomozásban azok a speciális német rendőrkutyák, amelyek évek múltán is képesek követni egy ember nyomát. Több mint félszáz ponton jeleztek ugyanis Soroksáron, olyan helyeken, amelyek Petőfi Attila, az ORFK vezérőrnagya szerint korábban is felkeltették a rendőrség érdeklődését. A nyomozók most ezekre a helyekre – utcák, épületek, szórakozóhelyek – fókuszálnak, gyanítva, hogy a tettesek megfordulhattak azokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik