Közélet

Vérfagyasztó részletek az újpesti kettős gyilkosságról

Egy nőt és mindössze nyolcéves gyermekét ölték meg. Másik lánya fültanúja volt a tragédiának, ám neki sikerült elbújnia.

A rendőrség csütörtökön közleményben tudatta: Magyarországra hozták azt a libanoni férfit, aki a gyanú szerint 1996. április 15-én végzett két emberrel Budapesten: anyával és gyermekével. A csaknem 19 évvel ezelőtti bűncselekményről mindössze annyit közöltek, hogy a külföldi egy IV. kerületi házban ölt, bántalmazta majd megkéselte áldozatait. Összeszedte a pénzt és az ékszereket, majd eltűnt.

A családfő nem volt otthon a tragédia idején. A szír üzletember munkából tért haza, de nem tudott bejutni a házba. Nagyobbik lánya végül ajtót nyitott neki. A férfi bement, és az egyik szobában megtalálta szerettei holttestét. Tizenkét éves gyermeke elmondta neki, az emeleten volt, amikor megjelent a gyilkos. Azt hitte, apja ért haza, ám gyorsan kiderült, hogy támadó jár a házban. A gyerek mindent hallott, ami odalent történt, így elbújt az emeleten. Úgy tudjuk, a gyilkos ismerte a családot.

A férfit európai elfogatóparancs alapján keresték. 1996. április 26-án kezdték körözni, de nem akadtak a nyomára – egészen mostanáig. Pontosabban egy 2011-es áruházi lopáson „csúszott el” a kegyetlen gyilkos, a helyi hatóságok az eset után ugyanis ujjlenyomatot vettek tőle, illetve nyilvántartásba vették. A magyar rendőrök tavaly februárban jöttek rá, hogy bár a név más, ő az, akit a brutális bűncselekmény kapcsán keresnek. Bár a férfi addigra ismét elhagyta Libabont, újabb, módosított körözést adtak ki ellene. A 41 éves gyilkost tavaly októberben, Svájcban fogták el, szerdán pedig Magyarországra hozták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik