Közélet

Rendőrtragédia: “Hős volt a fiam, ne hibáztassák”

Az asszony szerint gyermekének az volt az álma, hogy rendőr lehessen. Lelkes volt és boldog.

Fia elvesztésén túl azzal is küzd az Üllői úti baleset egyik áldozatának édesanyja, hogy úgy érzi, az ügyészség a gyermekét és a kollégáját hibáztatja a történtekért. Szerinte ugyanis ezt sugallja a vizsgálat – írja a Blikk.

Mint azt megírtuk, az egyenruhások a hivatalos közlés szerint sem használtak megkülönböztető jelzést, ellenben gyorsan hajtottak. Bár a lap szerint több szemtanú azt mondta, ők látták, hogy működött a rendőrautó szirénája, villogója. Az ügyészség többek között azt is vizsgálja, hogy a rendőrautó ­miért lépte túl a megengedett sebességet. A két egyenruhás azonnal meghalt.

A 22 éves fiatal alig fél éve állt szolgálatba. “A baleset éjszaka 2 óra körül történt, ötkor csengetett a kerületi kapitány. Amikor ránéztünk, tudtuk, hogy nagy baj van. A kapitány velünk együtt siratta el Bálintot. A fiamnak az volt az álma, hogy rendőr lehessen, fél éve lépett szolgálatba. Olyan lelkes és boldog volt, hogy arra nem volt szó” – mondta az édesanya, aki nem titkoltan azt várja a rendőrségtől, hogy fiát hősi halottként kísérjék végső útjára, és ne hibáztassák.

A másik áldozat – a 36 éves rendőr – terhes menyasszonya a történtek után kórházba került, most az orvosok azért küzdenek, hogy a kicsinek ne legyen semmi baja.

Ahogy arról beszámoltunk, az ügyészség hétfőn közölte: halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult nyomozás a hétvégi Üllői úti baleset miatt.  Arról tájékoztattak továbbá, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberei valamennyi „halaszthatatlan nyomozati cselekményt” elvégeztek, igazságügyi műszaki szakértő közreműködésével helyszíni szemlét tartottak, valamint elfogták a baleset helyszínét elhagyó sofőrt is. Ám ezek eredménye alapján nem volt alap a kényszerintézkedés elrendelésére. A nyomozás további részében a Központi Nyomozó Főügyészség szakértők bevonásával fogja rekonstruálni a tragédia körülményeit, és vizsgálni, hogy az érintettek közül kinek a szabályszegése vezetett a balesethez.

Az ügyészség tájékoztatást adott arról is, hogyan történt a karambol. A jelenlegi adatok szerint – ahogy azt már írtuk – egy autó balra kanyarodás közben összeütközött egy vele szemben, a megengedett sebességet túllépve, megkülönböztető fény- és hangjelzés nélkül közlekedő rendőrautóval. A járőrkocsi ezután átsodródott a szemközti sávba, ahol nekicsapódott egy szemből érkező taxinak, majd egy oszlopnak. A kanyarodó autó vezetője elhajtott a helyszínről segítségnyújtás nélkül. Az autós nem került rács mögé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik