Közélet

Rendőrbaleset – részleteket közölt az ügyészség

Egyelőre vizsgálják, kinek a szabályszegése vezetett a tragédiához. Kiderült, hogy a taxis nem halt meg, kórházban ápolják.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult nyomozás a hétvégi Üllői úti baleset miatt – tájékoztatott a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn, késő délelőtt. Közölték továbbá, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberei valamennyi „halaszthatatlan nyomozati cselekményt” elvégeztek, igazságügyi műszaki szakértő közreműködésével helyszíni szemlét tartottak, valamint elfogták a baleset helyszínét elhagyó sofőrt is. Ám ezek eredménye alapján nem volt alap a kényszerintézkedés elrendelésére.

A nyomozás további részében a Központi Nyomozó Főügyészség szakértők bevonásával fogja rekonstruálni a tragédia körülményeit, és vizsgálni, hogy az érintettek közül kinek a szabályszegése vezetett a balesethez.

Az ügyészség tájékoztatást adott arról is, hogyan történt a karambol. A jelenlegi adatok szerint – ahogy azt már írtuk – egy autó balra kanyarodás közben összeütközött egy vele szemben, a megengedett sebességet túllépve, megkülönböztető fény- és hangjelzés nélkül közlekedő rendőrautóval. A járőrkocsi ezután átsodródott a szemközti sávba, ahol nekicsapódott egy szemből érkező taxinak, majd egy oszlopnak. A kanyarodó autó vezetője elhajtott a helyszínről segítségnyújtás nélkül.

Időközben kiderült, a taxis mégsem halt meg a balesetben. Haláláról a Bors számolt be, az információt Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke erősítette meg a lapnak. A Blikk később arról írt, hamisan terjed a halálhír, a család egy ismerőse a lapot úgy tájékoztatta: a sofőr él és kórházban van.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik