Közélet

Nem vizsgálják tovább a Rákóczi útra zuhant férfi ügyét

Az áldozat családja azonban tudni akarja, mi történt és miért nem sikerült megakadályozni, hogy a férfi leugorjon.

Hiába a sorjázó gyanús körülmények, hiába a gyászoló család panasza, a rendőrség nem vizsgálódik tovább a Rákóczi útra zuhant férfi ügyében – írja a Bors. Az áldozat családja nem tudja ezt elfogadni.

Mint az korábban kiderült, a szállodából mélybe ugró fiatalember vérében MDMA (ecstasy) drogot és kétfajta, pánikbetegeknek való, vényköteles gyógyszert találtak. A halálát megelőző órákat Szabolcs egy neves pszichiáter és egy nő társaságában töltötte. Az áldozat édesanyja azt akarja tudni, mi történt ez idő alatt, és miért nem sikerült megakadályozni, hogy gyermeke leugorjon. 

A családját kép­viselő dr. Török Béla ügyvéd a lapnak elmondta: bár a szakértői vizsgálat eredménye már tavaly nyáron elkészült, a rendőrség csak most januárban juttatta azt el hozzájuk. Ez szerinte azért aggályos, mert a rendőrség az államigazgatási eljárást tavaly december 31-én lezárta. Így esélyük sem volt arra, hogy a szakértői vélemények birtokában indítványokat, észrevételeket tehessenek. Most be­nyújtották a fellebbezésünket az eljárás folytatása érdekében – közölte a jogász.

A vizsgálat nem tartott sokáig, a lap megkeresésére szerdán a BRFK sajtóosztálya ezt írta: „Az V. Kerületi Rendőrkapitányság illetékesség hiánya miatt áttette az ügy iratait a VII. Kerületi Rendőrkapitányságra. A nyomozóhatóság – tekintettel arra, hogy büntethetőséget megszüntető ok áll fenn a gyanúsított halá­la miatt – a feljelentést elutasította.”

Az ügyvéd azt mondta, erről a határozatról még nem kaptak értesítést.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik