Közélet

Különös részletek Rákóczi útra zuhant férfi haláláról

A család mindent megtesz, hogy a nyomozást ne zárják le. Úgy vélik, ami történt, nem szokványos öngyilkosság volt.

Több mint egy év alatt készült el a rendőrség számára az igazságügyi orvosszakértők végleges szakvéleménye, amely szerint a 2013. november 23-án Budapesten, az egyik Rákóczi úti hotel V. emeleti erkélyéről máig tisztázatlan körülmények között lezuhant és szörnyethalt férfi  vérében – két különböző, pánikbetegeknek való vényköteles gyógyszer mellett – ecstasy is volt.

Mivel az MDMA gyártása, kereskedelme, birtoklása és fogyasztása bűncselekmény, a BRFK V. kerületi kapitányságának rendkívüli haláleseti osztálya az ügyet átadta a VII. kerületi kapitányságnak, ahol kábítószer-birtoklás gyanújával rendelték el a nyomozást – írja a Népszabadság. Mint írják, a rendőrség egyetlen kérdésünkre sem volt hajlandó válaszolni az ügyben, így nem tudhatják, ki ellen nyomoznak. A fiatalember lehetett az, aki halála előtt a véréből kimutatott tiltott szert vélhetően birtokolta. Ő azonban már nem él.

Jogilag nehezen értelmezhető a nyomozás elrendelése, hacsak nem azzal a céllal történt, hogy aztán – a törvényi előírásnak megfelelően – a frissen elrendelt nyomozást a feltételezett elkövető halálára való tekintettel azonnal meg is szüntessék. „Az áldozat bedrogozva kilépett az ötödikről, és ennyi. Az ügy lezárva.”

Ez azonban a lap szerint még nem történt meg. Az áldozat szüleit az ügyben képviselő ügyvéd, Török Béla azt mondta, mindent megtesz annak érdekében, hogy ne is zárják le a nyomozást. Neki és a fiatalember családjának, régi barátainak ugyanis az a meggyőződése, hogy ami történt, nem szokványos öngyilkosság volt.

A szülők magánnyomozót fogadtak, aki végigjárta a fiatalember ismerőseit a szülővárosában, Szegeden, de semmi jelét nem találta, hogy valaha is drogozott volna. Halála előtt két vendége volt, egy ismert pszichológus és egy nő, aki elmondása szerint kommunikációs tréningeket vezetett az intézetben. Egyikük sem vette észre, hogy a férfi mikor ment az erkélyre és vetette ki magát, nekik ugyanis azt mondta, elmegy zuhanyozni. Halála előtt egyébként furcsán viselkedett, új néven hívatta magát és megszakította a kapcsolatot családjával.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik