Közélet

Hatalmas szemét maradt a koszovói menekültek után – videó

koszovói határsértők (koszovói határsértők)
koszovói határsértők (koszovói határsértők)

Hétfő este elvitte a rendőrség a 200 koszovói illegális bevándorlókat Győrből, akiknek úgy tűnik szemetest nem biztosítottak – derül ki a Kisalföld.hu oldalán megjelent videóból.

A vasútállomáson közel 8 órát várakozó koszovóiak után a takarítás csak akkor kezdődött, amikor kiürült a váróterem, de a Kisalföld.hu felveti azt a kérdést, hogy vajon nem segíthetett volna, ha szemeteszsákokat helyeznek ki, vagy rendszeresen ürítik azokat.

Mint azt hétfőn megírtuk, tegnap este a Győr-Moson-Sopron Megyei rendőr-főkapitányság határrendészeti osztályára szállították azt a 250 koszovói határsértőt, akik Ausztriába, majd Németországba akartak eljutni.

A hétfő délelőtt Budapestről Bécsbe tartó vonatról leszállított határsértők mintegy hatvan rendőr felügyelete mellett közel 8 órát várakoztak a vasútállomás várótermében. A rendőri intézkedést nehezítette, hogy mindenáron tovább szerettek volna utazni, ezért nem álltak szóba a rendőrökkel. A koszovói konzul tárgyalt velük a helyszínen, majd megkezdték elszállításukat a rendőrök – közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense Takács József az MTI-vel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik