Közélet

Tizenöt év a somogyi apának, aki megölte síró babáját

A fiatal fojtogatta és ütlegelte a féléves kislányt, majd visszafeküdt aludni.

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla a kaposvári gyermekgyilkos tizenöt év fegyházbüntetését kedden hozott jogerős határozatában. A táblabíróság megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék döntését és a 24 éves apát tizennégy év alatti sérelmére elkövetett emberölés miatt marasztalta el – írja az MTI.

Ahogy arról beszámoltunk,a rendőrség kezdetben ismeretlen tettes ellen nyomozott, két nappal később már az apát gyanúsították. Azt tudni lehetett, hogy a kicsin bántalmazás nyomait találták, illetve hogy a fiatal azért bántotta a kislányt, mert sírt, ám a részletekre csak tavaly tavasszal, a vádemeléskor nem derült fény.

Az ügyészség akkor közölte, az apa egy szobában aludt gyermekével, amikor a pici a gyermekágyban sírni kezdett. A fiatal felkelt, majd erőteljesen megragadta a csecsemő nyakát, vállmagasságig felemelte, megrázta, és addig tartotta, míg abbamaradt a sírás. Ezután visszadobta ágyába, ütlegelni kezdte majd visszafeküdt aludni. Felesége valamivel később észrevette, hogy a baba nem lélegzik, párja ekkor kelt fel ismét. Értesítették a mentőket, közben próbálták újraéleszteni a kicsit, de sem nekik, sem az időközben helyszínre érkező mentőknek nem sikerült menteniük a kislányt.

Korábban az MTI úgy értesült, a csecsemőt egyszer gondozásba vették, de nem sokkal a tragédia előtt visszaadták a családnak.

Az ügyben – mint azt írtuk – az apa első fokon is 15 évet kapott. “Eszembe nem jutott, hogy ezt elkövessem a saját véremmel! Inkább felakasztottam volna magam”- mondta akkor. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik