Balmazújváros (Balmazújváros)
Közélet

Vesztegetés miatt nyomoznak a polgármester ellen

Egy átadott sportlétesítmény 180 milliós önkormányzati támogatása kapcsán vesztegetés alapos gyanúja miatt indult eljárás Veres Margit, Balmazújváros polgármestere ellen – értesült a Blikk hivatalos forrásokból.

A Fidesz támogatásával nagy fölénnyel nyert a tavalyi önkormányzati választáson, noha ekkor már javában folyt ellene az eljárás. Veres az előző ciklusban a város jegyzői posztját töltötte be, s a gyanú szerint ebben a minőségében követte el a bűncselekményt.

A Blikk úgy tudja, az ügy a városi sportcsarnok 2013-ban befejezett felépítéséhez kötődik. A város 180 millió forintos rendkívüli támogatással segítette a beruházást, amelyet egy helyi vállalkozó, K. Sándor irányított. Ugyancsak a Blikk szerint a hivatali vesztegetési eljárás másik gyanúsítottja maga K. Sándor. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a település támogatását honorálta – meg nem engedett módon – a vállalkozó. Egyebek között azt is vizsgálják az ügyészek, miként került a városvezető birtokába egy Volkswagen Passat.

Veres Margit cáfolta, hogy mint jegyző kihallgatták volna gyanúsítottként. Szerinte mindenki értesült arról, hogy az önkormányzatnál nyomozás folyik, és iratokat kértek be, így a választások előtt senkit nem kellett volna tájékoztatni erről. Mindemellett elismerte, hogy 2013 februárjában valóban vásárolt egy VW Passat gépkocsit 1 950 000 forintért.

K. Sándor viszont a polgármesternek ellentmondó nyilatkozatot tett a hatóság eljárásáról a Blikknek, amit aztán visszavont.

„A Központi Nyomozó Főügyészség vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat eljárást Balmazújváros Polgármesteri Hivatalát érintően két gyanúsítottal szemben. A gyanúsítottak nevét, illetve a gyanúsítás tárgyát a nyomozás érdekeire tekintettel nem közöljük” – válaszolta a Blikknek Simon Richárd, a szervezet helyettes szóvivője, aki hozzátette: a gyanúsításokkal szemben mindkét személy panasszal élt, de azokat a Legfőbb Ügyészség elutasította.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!