Közélet

Nem volt távoltartás a gyerekét mélybe dobó apa esetében

Zaklatásért két év börtönbüntetésre ítélték korábban azt a férfit, aki múlt szombaton ledobta hat hónapos gyerekét egy budai ház emeletéről, majd utánaugrott. Távoltartást nem rendeltek el ellene.

A Bors cikke szerint 2011-ben kapott két évet a férfi, majd miután kijött a börtönből, akkor ismerkedett meg a nála húsz évvel fiatalabb S. Barbarával, aki fiút szült neki. “Miután kapcsolatuk megromlott, a férfi azzal fenyegetőzött, hogy megöli kisfiát. December 16-án őrizetbe vették O. Györgyöt, majd január 10-én – gyorsított eljárásban – egy év fogházbüntetésre ítélték, két évre felfüggesztve” – írja a lap.

Az esettel kapcsolatban a Fővárosi Törvényszék az újság megkeresésére azt közölte, a bíróság nem rendelkezett távoltartásról, megelőző távoltartásról, illetve az apa láthatási jogáról. Erre azért nem került sor, mert távoltartást csak a nyomozás alatt lehet elrendelni, valamint O György előzetes letartóztatásban volt, és ekkor sem lehet élni a távoltartás intézményével. Ráadásul sem a férfi élettársa, sem annak édesanyja nem kérte a távoltartást.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik