Közélet

Nyomozás a Magyar Iszlám Közösség feje ellen

Egy idősgondozó volt tulajdonosa feljelentést tett bűnszervezetben elkövetett csalás, zsarolás és befolyással üzérkedés miatt, mert havi négymillióért cserébe segítették őket magasabb egyházi normatívához.

Milliókat követelt az egyházi finanszírozásért cserébe egy szociális szolgáltató cégtől a Magyar Iszlám Közösség vezetése a Hír TV Célpont című műsorának birtokába került hangfelvétel szerint. A felvételen Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség vezetője és a szolgáltató volt tulajdonosa egyezkedik a pénzről. Az ügyben már nyomoz a rendőrség – írja a mno.hu.

A Gondoskodó Központ korábbi tulajdonosa azért társult az iszlám közösséggel, hogy egyházi finanszírozásban részesüljön, így az állami normatíva a másfélszeresére nőtt. Ebből viszont vissza kellett osztaniuk körülbelül négymillió forintot havonta. A Célpont birtokába került egy hangfelvétel, amin a korábbi tulajdonos és Bolek Zoltán egyezkedik. Bolek Zoltán cáfolta a vádakat.


Fotó: MTI / Bolek Zoltán

A műsorban elhangzott, hogy a közösség egyik alapítója azt is elfogadhatatlannak tartja, hogy Bolek Zoltán muszlim vezetőként a Kereszténydemokrata Néppárt tagja. A KDNP azonban közleményében cáfolta, hogy Bolek Zoltán a párt tagja lenne.

A Hír TV vasárnap esti híradójában Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter azt mondta, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik