Belföld

Célpontban a Magyar Iszlám Közösség

Milliókat követelt az egyházi finanszírozásért cserébe egy szociális szolgáltató cégtől a Magyar Iszlám Közösség vezetése – írta az mno.hu alapján az MTI.

Az ügyben a hatóságok vizsgálódnak, Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter a Hír TV-nek azt mondta: vizsgálatot indítanak. A csatorna Célpont című műsorának birtokába került egy hangfelvétel, amelyen állítólag Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség vezetője egyezkedik az állami támogatás visszaosztásáról egy idősgondozó volt tulajdonosával, aki feljelentést tett bűnszervezetben elkövetett csalás, zsarolás és befolyással üzérkedés miatt.

Az ügyben már nyomoz a rendőrség – írta a honlap, bár a rendőrség nem közölt részleteket, Bolek Zoltán pedig cáfolta a vádakat. Az mno szerint a szeretetszolgálatnál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is vizsgálódik, miután a Magyar Államkincstár tavaly felfüggesztette az ellátottak után járó normatíva kifizetését.

A Hír TV vasárnap esti híradójában Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter azt mondta, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben – írta az MTI. Az mno.hu idézi az iszlám közösség egyik alapítójt, aki elfogadhatatlannak tartja, hogy Bolek Zoltán muszlim vezetőként a Kereszténydemokrata Néppárt tagja. A KDNP azonban közleményében cáfolta, hogy Bolek Zoltán a párt tagja lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik