Közélet

Szabadon engedték a körúti erőszakolót

körúti erőszakoló (körúti erőszakoló)
körúti erőszakoló (körúti erőszakoló)

Van állandó lakhelye, munkahelye, önként jelentkezett és büntetlen előéletű - ezzel indokolta döntését egyebek mellett a bíró.

A bíróság úgy döntött, nem helyezi előzetes letartóztatásba azt a fiatalt, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy nőt még a nyáron Budapesten, noha az ügyészség azért harcolt, hogy rács mögé kerüljön. Szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozták a kényszerintézkedés elrendelését – hiába. 

Ahogy arról beszámoltunk, a támadás július 13-án történt, hajnali fél 4 körül, a VII. kerületi Dob utca és az Erzsébet körút találkozásánál. Leszólították a nőt, beszélgettek vele, majd egyikük megfenyegette és arra kényszerítette, hogy közösüljön vele. Mindezt társa végignézte.

A Velvet egyébként úgy tudja, a támadó egy 52 éves asszonyt erőszakolt meg.

Az esetről csak a múlt héten számolt be a rendőrség, akkor felhívást tettek közzé, miszerint keresik két embert keresnek. Képet is közöltek a párosról. Pár nap múlva a tettes maga jelentkezett. Kiderült, egy 23 éves fiatalról van szó.

A végzés indoklása szerint a gyanúsított állandó bejelentett lakóhellyel és munkahellyel rendelkezik, és az érvek között szerepel az is, hogy miután a felvételen felismerte magát, önként jelentkezett a rendőrségen úgy, hogy annak lehetséges következményeivel tisztában volt. Emellett büntetlen előéletű.

Közölték azt is, hogy a fiatalt többször kihallgatták és szembesítették áldozatával. Megnevezte ismeretlen társát is, aki – miután értesült a nyomozásról – hazautazott külföldről, jelentkezett a rendőrségen és vallomást tett. A bíróság szerint ezt és a gyanúsított nyomozás alatt tanúsított magatártását figyelembe véve, nem lehet feltételezni, hogy megpróbálná meghiúsítani az eljárást, amely szexuális erőszak miatt folyik ellene.

Forrás: Police.hu

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik