Közélet

Kettős gyilkosság Kunszálláson – kétmillió forint a támadókért

A tanyán érő belga párt nyár végén verték halálra.

Nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség egy csaknem öt hónappal ezelőtt történt gyilkosság ügyében. A tetteseket azóta keresik eredménytelenül, így az illetékes rendőrfőkapitányság vezetője úgy döntött, kétmillió forintot fizetnek annak, aki olyan információt oszt meg velük, melynek segítségével sikerült kézre keríteni a támadókat.

Itt történt a gyilkosság (Fotó: MTI)

A gyilkosság augusztus 31-én történt, hajnalban, egy kunszállási tanyán. Egy belga házaspárt vertek össze, a 72 éves férfi a helyszínen meghalt, egy évvel fiatalabb felesége pedig a kórházban vesztette életét.

Nyomravezetői díj

A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatbaninformációval rendelkezik, tegyen bejelentést a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központ 06-76/513-356-os telefonszámán, az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy munkaidőben (h-cs: 8-16; p: 8-13) a „Telefontanú” 06-80/555-111 zöld számán.

Ajánlott videó