Közélet

A mellékutak a legveszélyesebbek Budapesten

onos-eso(960x640).jpg (ónos eső)
onos-eso(960x640).jpg (ónos eső)

A fővárosban, különösen a budai oldalon az ónos eső miatt jegessé vált mellékutak, meredek útszakaszok, járdák nehezen járhatóak, balesetveszélyesek. A 15-ös és a 115-ös autóbusz terelt útvonalon közlekedik.

Több baleset is történt, és több helyen elakadtak az autósok a csúszós utakon – hívta fel a figyelmet a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság péntek reggel. A fővárosi katasztrófavédelem állandó kapcsolatot tart a közterület-fenntartóval és a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK). A tőlük kapott információ szerint a főközlekedési útvonalakat folyamatosan szórják.

A BKK a Facebook-oldalán azt írta: a hajnali ónos eső miatti jeges, csúszós útszakaszok, megállóhelyek szórása jelenleg is zajlik. A 15-ös és a 115-ös autóbusz terelt útvonalon, a kiskörúton közlekedik, a Kálvin tér, a Ferenciek tere és a Szervita tér megállót nem érinti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök este tizennégy megyére és Budapestre is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt. Ezt reggelre a legtöbb helyen visszavonták. Már csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés az ónos eső miatt.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője korábban elmondta: országszerte több baleset is történt az ónos eső miatt csúszóssá vált utakon. Az OKF mindenkitől azt kéri, hogy indulás előtt tájékozódjon az útviszonyokról, kövesse az időjárási előrejelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, valamint a katasztrófavédelem Facebook-oldalán, illetve honlapján közzétett információkat. Az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek azt is javasolják, hogy telepítsék a katasztrófavédelem “VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik