Közélet

A győri erőszakoló szerint a lány is akarta

Birosag(210x140).jpg (bíróság, )
Birosag(210x140).jpg (bíróság, )

Az előzetesről döntő bírónak a férfi azt állította, nem is történt erőszak, ő csak rabolni akart.

A 28 éves gyanúsított az előzetesről döntő bírónak azt állította, hogy tulajdonképpen csak ki akarta rabolni a tinit, és az, ami kettőjük között történt, valójában nem erőszak volt, hiszen a lány is akarta. Azt azonban, hogy korábban egy kétgyermekes anyát is le akart teperni, csak megzavarták, elismerte – derült ki a Blikk cikkéből.

A férfi ügyvédje szerint az erőszakoló megbánta tettét, de csak az egyik esetben vallotta magát bűnösnek.

Az áldozat apja szerint lánya annak köszönheti az életét, hogy nem kezdett el küzdeni. „Amikor a férfi elengedte a kislányomat, szegénykém azt kérdezte tőle, hogy élve elmehet-e. Ez mindent elárul arról, ami történt” – mondta el a Blikknek az édesapa.

A lap úgy tudja, hogy az eset után az áldozat édesanyja sokkot kapott, elveszítette az eszméletét, és mentőt is kellett hozzá hívni.

A Bors arról írt, a férfi rátámadt egy 21 éves lányra is. Először őt szemelte ki, egy tízemeletes házig követte őt, majd vele együtt beszállt a liftbe. Információik szerint aztán elővette a kését, megfenyegette a lányt, majd megnyomta a 10. emelet gombját. A tetőre akarta cipelni áldozatát. Csakhogy egy liftre váró ember a hetedik emeleten megnyomta a hívógombot, így a liftajtó kinyílt a hetediken. Ezt a pillanatot használta ki a lány, hogy kiugorjon a szorításából.

A férfit kedden a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A megerőszakolt 17 éves lány egy keddi cikkben beszélt arról, hogyan támadt rá a többszörösen büntetett előéletű férfi Győrben. A kamasz elmondta, a barátját kísérte ki a pályaudvarra, aztán indult haza. Este 7 óra lehetett, amikor buszra szállt. Akkor még nem figyelt fel későbbi támadójára, ám utólag már emlékezett, hogy ott ült ő is.

„Leszálltam, s elindultam hazafelé. Át akartam vágni, egy rövidebb utat választottam, ahol egyelőre építkeznek. Ekkor támadt rám hátulról a férfi. A kezeimet a testemhez szorította az egyik kezével, a másikkal a számba nyúlt és elfordította a fejemet. Sikítottam és nagyon féltem. A kést nekem szegezte. Azt mondta, ha nem ellenkezem, csak akkor nem bánt…” – folytatta. A férfi végig úgy szólította: hercegnőm.

Édesapja szerint az a borzasztó, hogy a lánya sikolyát három kutyasétáltató is hallotta, mégsem segített senki. Az anya állítja, ők utána azzal hárítottak, hogy miért nem kiáltotta gyermekük inkább azt, hogy “segítség”.

„Igen, úgy indultam neki, hogy ez az ember nem éli túl, ha elfogom. Letepertem, de nem bántalmaztam, mert eszembe jutott a családom. Szükségük van rám, nem kerülhetek e miatt az ember miatt börtönbe”- mondta az egykor rendőrként szolgáló apa, aki kollégái kiérkezéséig visszatartotta az erőszakolót. A gyanúsított testén egyébként csak hámsérüléseket találtak az orvosok, vagyis nem esett komoly bántódása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik