Közélet

Az áldozat apja megverte a győri erőszakolót

kés (kés)
kés (kés)

Vasárnap nem sokkal a szabadulás után M. Balázs megerőszakolt egy 17 éves győri lányt, akinek az édesapja még a rendőrök megérkezés előtt megverte lánya meggyalázóját – írja a Bors. A szatír a három csapás elve alapján életfogytiglant is kaphat.

Néhány órán belül két lányt támadott meg egy férfi, aki csütörtökön szabadult a sopronkőhidai fegyházból. Előbb az egyik győri lakótelepen egy 21 éves nőt szemelt ki. Követte őt a lépcsőházba, beszállt vele a liftbe és kést szorított a nyakához. A lánynak azonban sikerült elmenekülnie. M. Balázs következő áldozata nem volt ilyen szerencsés – derül ki a Borsból.

A 17 éves lány egy buszról szállt le, a szatír utána lopózott és őt is késével fenyegette, és gyilkossággal fenyegette meg, ha ellenáll. Miután a férfi megerőszakolta, a tini felhívta az édesapját, aki azonnal a helyszínre sietett.

A Bors úgy tudja, hogy az egykor rendőrként dolgozó apa nem várta meg volt kollégái kiérkezését, maga eredt lánya meggyalázója nyomába. Elfogta M. Balázst, aki megpróbált ellenállni. A feldúlt szülő jó néhányszor lecsapott az öklével. Majd később a kiérkező rendőrök bilincsben szállították orvoshoz, hogy ellássák.

„M. Balázs ellen tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal, illetve az élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottunk eljárást” – közölte a Borssal Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Bors szerint a férfi korábban már volt büntetve szemérem elleni erőszak miatt, de ült súlyos testi sértés és tizenkét rendbeli rablás miatt is. Először 2003-ban, 17 évesen követett el bűncselekményt. Dr. Hortobágyi Tibor jogász szerint vélhetően vonatkozik rá a három csapás szabálya, s ha ezt a bíróság is így látja, akkor életfogytiglani büntetés vár rá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik