Közélet

Fél teste lebénult, mégis bukhatja a kártérítést

kerekesszék (tolókocsi, kerekes székes, )
kerekesszék (tolókocsi, kerekes székes, )

A csőd miatt elúszhat a havi egymilliós kártérítése Kelemen Józsefnek, akit hibás géppel dolgoztattak – írja a Blikk.

Az 59 éves férfi két éve egy munkahelyi balesetben deréktól lefelé teljesen lebénult, mert főnökei hibás géppel dolgoztatták. Józsefet többtonnás vasrudak taszították a mélybe, amikor egy teherautón állva próbálta azokat elrendezni. Az egykor életerős férfi valószínűleg soha nem lesz képes ellátni önmagát. A baleset után a munkaügyi főfelügyelőség azonnal kivonta a forgalomból azt a lánctalpas gépet, amellyel József is dolgozott, az ugyanis teljesen alkalmatlan volt a rakodásra – derül ki a Blikk cikkéből.

A bíróság döntése szerint a betonacél-feldolgozó vállalatnak havonta egymillió forintot kellene fizetnie, csakhogy a cég időközben csődbe ment, és felszámolást kezdeményeztek ellene.

Ikanov Gábor, József ügyvédje szerint óriási veszélyben vannak a munkavállalók, hiszen a legtöbb cég ma semmilyen felelősségbiztosítással nem rendelkezik. Pedig ilyen esetekben a biztosító állhatná a kártérítést. Így viszont a lebénult férfi csak akkor kaphat kártérítést, ha a felszámolást végző cég talál bármilyen vagyont a csődbe ment vállalatnál. Ez azonban hosszú évekig is elhúzódhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik