Belföld

Aláírást vár a hivatal a lebénult fiútól

11 éve mozgásképtelen, de a hatóságokat ez nem hatja meg. Több tízezer forintért kell közjegyzőt fogadniuk minden alkalommal.

A most 19 éves fiút 2003-ban a zebrán gázolta el egy autós. Nyaktól lefelé megbénult: sem enni, sem inni, sem önmagát ellátni nem képes, papírokat aláírni pedig végképp nem. A hivatalok mégis ezt várják tőle – írja a Blikk. Mivel Ádám már elmúlt 18 éves, a hivatalos dolgokban magának kellene eljárnia. Édesapja magára vállalna mindent, csakhogy semmit nem írhat alá helyette.

“Minden hivatalos eseménynél közjegyzőt kell fizetni, s ez több tízezer forintba kerül – mondta a lapnak az édesapa. – A megoldás az lenne, ha rokoni gondnokság alá helyeznék őt, de ezt azoknál a betegeknél szokták alkalmazni, akik nem teljesen ép tudattal élnek. A fiam viszont teljesen ép szellemileg, így nem biztos, hogy a mi esetünkben ezt meg lehet oldani” – tette hozzá.

Nem ez az első képtelen történet a család életében: a baleset után egy évvel kapott egy 300 kilós kerekes széket, amit irányítani tud a feje mozgásával. A probléma csak az, hogy mivel emeleten laknak, nem tudják használni rendesen. A fiú apja a legjobban azon aggódik, hogy pótolja fia laptopját, ami számára a a világot, a tanulást, a kommunikációt jelenti, de a családnak nincs pénze rá.

Ha segíteni szeretne

Az édesapa, Parragh Csaba: a 11773195-00177753-os számlaszámára tud utalni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik