Közélet

Agyonnyomta a markoló a nagycsaládos édesapát

A háromgyerekes férfi az M6-os autópálya építkezésén halt meg, három gyermeket hagyott maga után. Szülei kártérítésért küzdenek.

2009 novemberében érte a halálos baleset a 42 éves férfit. Szülei a Bors hasábjain mondják el drámai el történetüket. Fiuk, Zsolt aszfaltot szállított az M6-os autópálya építkezésén. A férfi a bátaszéki alagútban leöntötte az aszfaltot a teherautóról, „majd felment a platóra és egy szerszámmal kezdte kaparni, nehogy beszáradjon. Az ott dolgozó markolós nem vette észre, és a platóhoz nyomta” – idézi fel a Baranyai házaspár a tragédiát. A férfit már nem tudták megmenteni.

Zsolt három gyereket hagyott árván, a legkisebb a baleset idején mindössze két éves volt. Ő, mivel betegen született, édesanyja felügyeletére szorul, aki emiatt nem tud munkát vállalni. A Baranyai házaspár kártárítési pert indított, azonban a tárgyalási időpontokat eddig elnapolták.

A markolóst és a művezetőt halált okozó, foglalkoztatás körében elkövetett gondatlansággal vádolták, mindkettőt felmentették – teszik hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik