Közélet

Titkosan kezelik a hummeres halálát

hummeres (hummeres)
hummeres (hummeres)

Ha a vizsgálat a gyógyszer-túladagolását mutatja ki, az további jogi aggályokat vet fel.

Nem tudja megerősíteni ügyvédje, hogy százszoros gyógyszeradag végzett a börtönben a hummeres gázolóként elhíresült osztrák férfival – írja a Bors. Az eljárásban az osztrák férfit dr. Buza János képviseli, aki a lapnak elmondta, továbbra sem kapta meg védence boncolási jegyzőkönyvét.

“Előttem is titkosan kezelik az ügyet. Egyébként, ha a vizsgálat a gyógyszer túladagolását mutatja ki, az további jogi aggályokat vet fel. A jogszabály szerint ugyanis a fogvatartottak nem tarthatnak maguknál olyan készítményeket, amelyekkel kárt tehetnek magukban. Csak porítva, a büntetés-végrehajtási intézet munkatársának ellenőrzésével vehetnek be ilyen gyógyszereket. Így aztán felvetődhet a bv felelőssége” – nyilatkozta.

Mint ismert, a férfi október 10-én, 19 óra 39 perckor vesztette el eszméletét. A halálesetről a Hír24 számolt be elsőként. A börtön ápolója azonnal megkezdte a férfi ellátását, amit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai folytattak, a fogvatartott életét azonban nem sikerült megmenteni. A rendőrség elsődleges helyszíni vizsgálata kizárta az idegenkezűséget, a halálesetet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják. A büntetés-végrehajtás vizsgálatot indított a haláleset körülményeinek feltárására. Az elhunyt hozzátartozóját a büntetés-végrehajtás a halálesetről értesítette. Úgy tudjuk, a férfi naplójában vallott tervéről, miszerint öngyilkos lesz. 

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik