Közélet

Nem vette észre a sofőr, hogy lángol a kamionja az M5-ösön

Kiégett kamion (baleset, tűz, baleset, tűz, )
Kiégett kamion (baleset, tűz, baleset, tűz, )

A csütörtöki balesetben egy Mercedes sofőrje fékezett be a teherautó előtt, hogy végre megálljon a tűzcsóvát maga után húzó szerb sofőr – írja a Blikk.

„Azt vettük észre, hogy az előttünk haladó teherautó ponyvája alatt mintha láng égne. Addigra már másnak is feltűnt a tűz: egy autós Mercedesével a kamion elé vágott, és beletaposott a fékbe, hogy így kényszerítse lassításra a teherautót” – mesélte el az esetet a Blikknek az egyik szemtanú, Korom Krisztián.

Kiderült, hogy a kamion szerb sofőrje és társa mindaddig nem is tudták, hogy lángoló pótkocsival száguldanak az autópályán. A ponyva alatt – pedig tűzveszélyes hidraulikaolajat és ipari gumit szállítottak – akkor tűnt fel nekik a gomolygó füst, amikor lelassítottak.

 
Fotó: MTI / Donka Ferenc 

Öt perc múlva viszont már a fülkét is beborította a tűz. A két szerb sofőr bár először kiugrott a kocsiból, és kézi poroltóval akarták megfékezni a lángokat, amelyek addigra már hatalmasra nőttek, az olajoshordók bármelyik pillanatban szétrobbanhattak volna. Krisztián társaival erőnek erejével sikerült visszatartani a sofőröket attól, hogy egy kis kézi készülékkel felszerelkezve szembeszálljanak a lángokkal.

„Kecskemétről és Kiskunfélegyházáról érkeztek a helyszínre a katasztrófavédelem munkatársai, akik a lángokat két hab- és két vízsugárral fékezték meg. A kamiontüzeket általában a túlmelegedett fékrendszer vagy elektromos hiba okozza – mondta Kovács Andrea tűzoltóhadnagy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik