Közélet

Válságos állapotban a pesthidegkúti lövöldöző

pesthidegkúti lövöldözés (pesthidegkúti lövöldözés)
pesthidegkúti lövöldözés (pesthidegkúti lövöldözés)

Az intenzív osztályon fekvő férfit rendőrök őrzik.

Egyelőre nem tudták kihallgatni a nyomozók azt a férfit, akit vasárnap sebesítettek meg az egyenruhások Budapest II. kerületében, miután tüzet nyitott rájuk. A lövöldözőt az intenzív osztályon ápolják, válságos állapotban van – értesült a Hír24. Így egyelőre nem tisztázott, mi váltotta ki agresszív viselkedését.

A rendőrség vasárnap azt közölte, hogy a támadó a bejelentések szerint ittasan, fegyverrel hagyta el otthonát. Úgy tudjuk, azóta kiderült, súlyos fokú ittasságot állapítottak meg nála. Bár a férfi a rendőrökre célzott, információink szerint – vélhetően éppen ittassága miatt – tőlük lényegesen távolabb csapódott be a lövedék.

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőröket vasárnap délután riasztották a Hidegkúti útra. A támadó lövést adott le az egyenruhások felé, akik intézkedni akartak vele szemben. Ezután maga elé fordította fegyverét, majd egy másik járőrpárra irányította azt. Az egyenruhások többszöri felszólítása ellenére se tette le a fegyvert, ezért lőttek rá. 

A Központi Nyomozó Főügyészség hétfő délelőtt közölte, az ügyben hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendeltek el nyomozást.


Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik