Közélet

Óvodai pedofilbotrány – elküldték az intézményvezetőt

Az ülésen a szülők összecsaptak, a polgármesternő pedig az eset után egyszer sem fogadta az érintett óvoda igazgatóját.

Új igazgatót keres az önkormányzat abba a főváros környéki óvodába, ahonnan egy hónapja bilincsben vitték el az egyik nevelőt. Bár a férfi azóta is előzetes letartóztatásban van, az intézményt fenntartó önkormányzat nem díjazta az óvoda igazgatónőjének aktív szereplését az ügyben, a múlt héten így lényegében visszavonták a vezetői megbízását – írja az index.hu.

Az ülésen a szülők összecsaptak, a polgármesternő pedig az eset után egyszer sem fogadta az érintett óvoda igazgatóját, viszont a november az említett ülésen lényegében őt tették felelőssé a történtekért.

A gyanú szerint az óvóbácsi egy négyéves kislány mellé feküdt a délutáni pihenőidőben, simogatni kezdte a gyereket, majd a bugyijába nyúlt. Bár mindez még szeptemberben történt, a szülők panasza után a férfi első körben 30 napos felfüggesztést kapott. A rendőrök a felfüggesztés lejárta utáni első munkanapján vitték el az óvodából bilincsbe verve.

Az Index információi szerint a gyanúba keveredett férfi miatt nemrég több kollégája írásos bejelentést tett fegyelmezési szokásaival kapcsolatban, amit az igazgatónő az önkormányzathoz továbbított. A szeptemberi eset után az intézményvezető szembesítette a nevelőt a kislány szüleivel, a közelgő választások miatt azonban a település vezetői nem akartak nagyobb botrányt, ezért döntöttek a 30 napos eltiltás mellett.

A váratlan rendőri intézkedés viszont két táborra szakította a szülőket. Egy részük kiváló pedagógusnak tartja a nevelőt, és hisznek ártatlanságában, a másik oldal viszont egyetértett avádakkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik