Közélet

Hajsza a vízszennyezéssel fenyegető után

asvanyviz(960x640)(1).jpg (ásványvíz, gyár, munkás, )
asvanyviz(960x640)(1).jpg (ásványvíz, gyár, munkás, )

Nagy erőkkel nyomoz a rendőrség a szerdán kipattant élelmiszer-szennyezési ügyben.

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) lakossági bejelentés érkezett, amely szerint egy üzletlánc budapesti üzleteiben kapható saját márkás palackozott víz- és élelmiszertermékeinél szándékos szennyezés történhetett. Erről tájékoztatott a hivatal kedden este. Még annyi derült ki közleményükből, hogy feltehetően gazdasági károkozás volt a cél a szennyezéssel.

Megkeresésünkre annyit árultak el, hogy a névtelen bejelentésben a telefonáló önmagát jelölte meg a cselekmény elkövetőjeként.

A Nébih kedden bejelentést tett a rendőrségen, ennek kapcsán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A hatóságok a férfi mondandójának tartalmából arra következtetnek, hogy valaki besétált néhány budapesti üzletbe, majd letekerve az ásványvizes palackok kupakját, beletett valamit a flakonokba – írja a Blikk, hozzátéve, hogy ugyanez történhetett az előre csomagolt termékekkel is, arról azonban nincs információ.

A lap végigkérdezte a legnagyobb áruházláncok szóvivőit, ám mindenhol azt mondták, hogy náluk nincs ilyen vizsgálat.

Azt a cég védelme érdekében nem hozták nyilvánosságra, hogy melyik üzletláncot érinti az ügy.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy valamennyi előrecsomagolt terméknél figyeljenek rá, a csomagolás sértetlen legyen. Amennyiben pedig bármilyen rendellenességet tapasztalnak, jelezzék az adott üzletben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik