Pénzügy

Szándékos élelmiszer-szennyezés

asvanyviz(210x140).jpg (ásványvíz)
asvanyviz(210x140).jpg (ásványvíz)

Az egyik üzletlánc budapesti boltjaiban kapható termékeknél észlelt egy vevő szennyezést, amit jelentett az illetékes hivatalnak. A Nébih feljelentést tett az ügyben.

Friss hír

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) lakossági bejelentés érkezett, amely szerint egy üzletlánc budapesti üzleteiben kapható saját márkás palackozott víz- és élelmiszer-termékeinél szándékos szennyezés történhetett – tájékoztatott a hivatal kedden. Még annyi derült ki közleményükből, hogy feltehetően gazdasági károkozás volt a cél a szennyezéssel.

A Nébih értesítette a bejelentésben megnevezett áruházláncot, valamint rendőrségi feljelentést tett.
Az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy az előre csomagolt áruknál fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az élelmiszereket.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Nyáron történt

Az MTI megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata arról tájékoztatott, hogy az ügyben a Nébih kedden bejelentést tett a rendőrségen, ennek kapcsán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

A rejtélyes ügyről szerettünk volna többet tudni, ezért a Nébihtől megkérdeztük, melyik üzletláncról van szó és honnan lehet tudni/sejteni, hogy szándékos szennyezés történt. Kíváncsiak voltunk, arra is, van-e gyanú, hogy ki szennyezett. Rákérdeztünk, milyen súlyos testi sértés történt, ami miatt bejelentést tettek a rendőrségen. És érdekelt minket az is, hogy mit reagált az üzletlánc a Nébih értesítésére, illetve mi történt a szennyezett termékekkel. Amint megkapjuk a válaszokat, azokat is közöljük. Megérkeztek a válaszok, itt olvashatja!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik