Közélet

Fekete sereg – százmilliós kártérítést kap az ártatlanul ülő férfi

bilincsben a fekete sereg (bilincs, bíróság, fekete sereg)
bilincsben a fekete sereg (bilincs, bíróság, fekete sereg)

Az üzletemberre és családjára rászálltak a bandatagok. Tizenhárom évet kapott, amiért használta ellenük a fegyverét.

Százmilliós kártalanítást ítélt meg a fekete sereg néven ismertté vált banda egyik, évekre ártatlanul bebörtönzött áldozatának jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön. A fővárosban motelt, éttermet üzemeltető férfira 2000 végén szabadították rá a fekete sereget a bűnözőkkel együttműködő rendőrök. Őt és családját hónapokon át védelmi pénzért zsarolták, fenyegették, bántalmazták, mígnem az üzletember jogszerűen tartott fegyverével a saját otthonánál rálőtt támadóira, akik közül egy meghalt, egy életveszélyesen megsebesült.

Mindezért jogerősen 13 év fegyházra ítélték, ráadásul bandatagok közé zárták, akiktől további súlyos bántalmazásokat kellett elszenvednie, miközben a családját továbbra is fenyegették.

Az idős férfi 6 év 9 hónap után került szabadlábra. 2012-ben mentették fel jogerősen a vádak alól, ám  a megpróbáltatások miatt maradandó egészségromlást szenvedett – írja az MTI.

Ahogy arról beszámoltunk, a hírhedt fekete sereg ügyében 2012 tavaszán született jogerős döntés. harmincan álltak bíróság elé, és több mint száz év börtönt kaptak összesen. A bűnbanda feje élete végéig rács mögött lesz, a gyilkosságtól a zsaroláson, bandaháborúkon és leszámolásokon keresztül védelmi pénzek szedéséig számos bűncselekménnyel összefüggésbe hozták. Egy ideig külföldön bujkált, sikerült ugyanis megszöknie a házi őrizetből. Sokáig második helyen szerepelt az Országos Rendőr-főkapitányság Top 100-as körözési listáján. A Kúriához sorra érkeztek a perújítási indítványok, ám a bíróság lesöpörte azokat és fenntartotta a jogerős ítéletet. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik