Közélet

Megfenyegetett egy magyar nőt az Iszlám Állam

A nemzetközi szállítmányozással foglalkozó asszony vélhetően azért kapott fenyegetést, mert ellenállt a beszervezésnek – írja a Bors.

Az Iszlám Állam terrorszervezet internetes fejvadászai keresték meg a nőt a Facebookon, aki a neve elhallgatását kérte a Borstól. A Nemzetközi cégnél dolgozó asszony egyik nap kaptam egy üzenetet egy férfitől Bagdadból, amiben a terroristák tetteit dicsőítette, amelyre azonnal megmondta neki, hogy mélységesen elítéli a vallási alapon történő népirtást. „Másnap viszont egy másik férfi küldött nekem fenyegető hangvételű üzenetet, a küldő családneve megegyezett az előző férfiéval, de a Facebook szerint már máshonnan, Mossulból küldte azt.” – nyilatkozta a nő a Borsnak.

Miután a nő az Iszlám Állam azt írta, hogy a terroristák idióták, egy puskával lövöldöző figurát kapott válaszul. Később pedig olyan videókat osztottak meg vele, amiben lefejezték a rabokat. Ilyen üzenet jött Szíriából és aztán Hollandiából is.

A megfenyegetett asszony szerint azt hihették, hogy egy fiatal lány, akit könnyedén behülyíthetnek, de pechük volt. A nő aztán megváltoztatta nevét és származási országát a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik