Közélet

Kecskét dobtak a kukába Győrben

Kecsketetemet találtak egy győri konténerben, az állat teteme már oszladófélben volt. Nem tudni, ki dobta a kukába az elpuszult kecskét, de ez szabálysértésnek számít.

“Győrben a Szigethy Attila út és a Nádor utca sarkára kihelyezett szelektív hulladékgyűjtőben egy döglött kecske maradványait találtam. A rothadó tetem nagyon büdös volt. Miért kellett ide dobni az állatot?” – írta egy olvasó a Kisalföldnek.

A lap megszólaltatta a győri Xantus János Állatkert igazgatóját, aki elmondta, a közterületen elhullott állatokat a gyepmesteri szolgálat viszi el, a magánszemélyek háztartásában elhullottak teteméről viszont a tulajdonosnak kell gondoskodni. De ha felkeresik a gyepmesteri szolgálatot, nem zárkóznak el a segítségnyújtástól.

A GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. szóvivője az eset kapcsán azt mondta, a kihelyezett szelektív hulladékgyűjtőket valószínűleg fertőtleníteni kell, ami egy tárolónál pár ezer forintba kerül. „A tárolóedények szállításáról a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. gondoskodik. Ritkán fordul elő ilyen eset, de ha valakiről bebizonyosodik, hogy állati tetemet dob be ezekbe a kukákba, szabálysértést követ el.”

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik