Közélet

Meghalt egy 13 éves fiú miután egy hatemeletes ház tetejéről rázuhant egy kecske

Az állatot a közelgő muszlim áldozati ünnepen akarták leölni, de az a biztonsági korlátot átugorva a ház előtt játszó gyerekek közé vetette magát.

Hiába siettek a kórházba a 13 éves Heval Yildirimmel a szülei az orvosok már nem tudták megmenti a fiú életét. A gyermek súlyos sérüléseket szenvedett, amikor hatemeletes házuk tetejéről rázuhant egy kecske – írja a Hurryet Daily News.

Az állatot a fiú apja, Mehmet Yildirim vásárolta, hogy a közelgő muszlim áldozati ünnep, az Eid al-Adha alkalmából levágja, s mivel máshol nem tudta tartani, a ház tetejére vitte. A kecske azonban a biztonsági korlátot átugorva levetette magát a tetőről, és szerencsétlen módon épp a ház előtt a barátaival játszó Hevalra esett. Bár a fiút azonnal kórházba szállították, belehalt a sérüléseibe.

Az ügyben nyomozás indult, de az esetet vizsgáló ügyész szerint is előreláthatatlan tragédia történt. A lap szerint szó szerint azt mondta: „valószínűleg ez volt az első ilyen eset a világon.”

Eid al-Adha

Az áldozati ünnep, az egyik legjelentősebb iszlám vallási ünnep. A muzulmánok a világ minden táján arra emlékeznek, amikor Ábrahám (Ibrahim) kész lett volna feláldozni Istennek elsőszülött fiát, Izmaelt. Az utolsó pillanatban azonban Isten közbeavatkozik, és arra kéri az apát, hogy a fia helyett egy bárányt áldozzon fel. A fiú megmenekülésének emlékére, a hold járásától függően változó napon, a muszlimok minden évben kecskéket és birkákat vágnak le, majd a hús egy részét megeszik, a többit pedig a szegények között osztják szét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik