Közélet

„Ha előbb érkezünk, engem is megölt volt a gyerekeimmel”

A százhalombattai kettős gyilkosság áldozatainak fia és lánya mesélt az átélt borzalmakról.

Sz. Krisztián kedden gyilkolt meg egy házaspárt Százhalombattán. A Blikk szerint a férfi be volt lőve, sőt téveszmék kínozták: azt képzelte, hogy az idősödő férfi és nő ki akarja irtani a családját. 65 és 57 éves áldozat fiát fél napig napig fogva tartotta és közben arra készült, hogy a szomszéd férfit is megöli.

A túszul ejtett fiú és nővére nyilatkozott a Vasárnapi Blikknek. A fiatal nő szerint ő és két gyermeke is veszélyben volt. Meglátogatta lányaival a szüleit, de nem nyitottak ajtót. Utóbb kiderült, akkor már halott volt a házaspár. A ház előtt összefutott a gyilkossal.

„Az volt a szerencsém, hogy nem előbb érkeztem. Különben engem is megölt volna meg a lányaimat” – mondta a lapnak a gyászoló nő.

Öccse arról számolt be, hogy Krisztián hívta őt a szülei házába.

„Kinyitotta az ajtót, és azt mondta, hogy bármit is látok, ne ijedjek meg. Amikor beléptem, először csak azt láttam, hogy minden csupa vér” – idézi Zoltán a lapnak, hogyan talált rá halott szüleire.

Krisztián egy csőhöz bilincselte a zokogó fiút. Zoltán 14 órán át volt túsz halott szüleinek házában. Azt hitte, őt is meg fogja ölni a barátja. Azt mondja, nem látott se szánalmat, se megbánást a fiún.

A gyilkost pár napja elfogták, beismerte tettét. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik