Közélet

Lefotózta áldozatait a százhalombattai gyilkos

Még egy embert meg akart ölni a meggyilkolt házaspár után, és az áldozatok fiát is túszul ejtette.

Sz. Krisztián kedden gyilkolta meg a házaspárt Százhalombattán. A Blikk szerint a férfi be volt lőve, sőt téveszmék kínozták: azt képzelte, hogy az idősödő férfi és nő ki akarja irtani a családját. Áldozatai közül a 65 éves G. Józsefet nyakon, arcon és mellbe szúrta, feleségének, az 57 éves Ilonának elvágta a torkát. Túszul ejtett fiukat egy napig tartotta fogva, aztán elhatározta, hogy átmegy vele a szomszédba, mert az ott lakó férfit is meg akarta ölni.

“Túszát magával rángatva átmászott a szemben lakó önkormányzati képviselő, Klimsa Artúr kertjébe. Elbújtak az ott álló lakrészben, és várták, hogy hazatérjen a lakó, Bobonkov Dusan, akinek ideiglenesen a képviselő ad szállást. Hajszálon múlt, hogy nem jutott ő is a kivégzett szomszédok sorsára” – számol be a történtekről a lap. Tőrt rántott, majd előkapta a telefonját, rajta az áldozatok fotójával, és azt kérdezte a férfitől, hogy így akar-e járni. Bobonkov Dusan ekkor Klimsa Atrúrt hívta segítségül, aki le akarta fényképezni Sz. Krisztiánt, de a gyilkos eltakarta az arcát, és menekülni kezdett. A meggyilkolt házaspár fia közben remegve azt mondta, Sz. Krisztián megölte a szüleit.

“Klimsa Artúr ekkor pillantotta meg az érdi rendőrkapitányt és a százhalombattai őrsparancsnokot, akik véletlenül jártak arra. Megállította őket, és mondta, hogy szerinte meg kellene nézni a szomszéd házat, mert lehet, hogy megölték az ott lakókat. A tettesnek addigra már nyoma veszett. A két rendőr bement az épületbe, de a képviselőnek azt mondták, jobb, ha nem lépi át a küszöböt” – írja a Blikk.

Sz. Krisztiánt szerdán elfogták, beismerő vallomást tett. A nyomozóhatóság kezdeményezte az előzetes letartóztatásának elrendelését. Ellene a büntetőeljárást emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik