Közélet

Megölte anyját, mert nem engedte cigizini

A 45 éves férfi azon kapta fel a vizet, hogy napi két dobozban maximalizálta dohányzását édesanyja, aki még azt is megmondta neki, mennyi üdítőt ihat.

Ezt hétfőn közölték amerikai ügyészek a New Yorki férfi ellen indított per első napján a manhattani legfelsőbb bíróságon – közölte a New York Post. Steve Nuzzi ügyész elmondása szerint a 45 éves Jonathan Schwartz a három éve elkövetett gyilkosság idején rendkívül dühös volt anyjára, amiért a 67 éves nő korlátozta, hogy mennyit cigarettázhat és mennyi üdítőt ihat. Ezen felül elkezdte figyelni, hogy milyen oldalakat néz az interneten, miután rajtakapta, hogy Pakisztánból rendelt magának Adderallt, egy amfetamint tartalmazó vényköteles gyógyszert.

Az ügyészség közlése szerint Schwartz kétszer hívta fel a 911-es segélyhívót, miután halálra késelte Barbara Fischert. Először még azt mondta, hogy „megöltem az anyám egy késsel”, majd a második hívásban már azt állította, hogy az anyja öngyilkosságot követett el. Nuzzi a bíróság előtt kijelentette: a vádlott a gyilkosság helyszínét átrendezve próbálta meg elhitetni a rendőrökkel, hogy öngyilkosság történt, de hibát vétett, amikor a nő bal kezébe helyezte a kést, miközben anyja jobbkezes volt.

Nuzzi szerint ez bizonyítja, hogy Schwartz tökéletesen tisztában volt azzal, hogy mit tett. A férfi ügyvédje ugyanis azzal védekezik, hogy skizofrén védence nem volt magánál, amikor elkövette a gyilkosságot, és elmeállapota miatt nem lehet elítélni tettéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik