Közélet

Pár éven belül szabadulhat a lányt felgyújtó csongrádi gyilkos

Borton(210x140)(6).jpg (börtön)
Borton(210x140)(6).jpg (börtön)

A fiú megerőszakolta, fához kötözte, majd gyúlékony anyaggal locsolta le áldozatát.

Jó magaviselettel akár két-három éven belül szabadulhat az a 23 éves elítélt, aki 2006 nyarán megerőszakolt, majd felnyújtott egy magyarcsanádi iskolást – írja a Blikk. Az összeégett lány még másfél kilométert gyalogolt, végül hagymaszedők találtak rá. A 18 éves fiatal életéért még 3 hétig küzdöttek az orvosok, ám sérüléseibe végül belehalt.

A lap szerint a bestiális gyilkosság idején csupán 15 éves fiú nehezen illeszkedett be a börtönben, már az előzetesben is több fegyelmit kapott. Rengeteget verekedett, bár mindig azt állította, mások támadtak rá. Ám azóta kijárta a börtöniskolát, és most mindennap munkával foglalja le magát, bőrkesztyűket varr.

A törvény alapján kötelező dolgozniuk a munkaképes elítélteknek, a munkadíjukból pedig hozzájárulnak az eltartásukhoz – mondta Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs vezetője, aki nem adhatott bővebb tájékoztatást. A férfi ismerőse azonban beszélt a lapnak. „Úgy tudom, Muki halmozza a dicséreteket a börtönben, szinte mintarab, és mindent megtesz, hogy minél előbb kikerüljön a rácsok mögül” – mondta a közeli ismerős.

A gyilkost jogerősen 15 évre elítélték – azért csak ennyire, mert tettének elkövetésekor még fiatalkorú volt, ám jó magaviselettel előbb kint lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik