Közélet

Brutális módon ölt a forráskúti fiú

A lányt többszörösen bántalmazta majd megfojtotta gyerekkori barátja.

Kezdeményezte az ügyészség annak a fiatalnak az előzetes letartóztatását, aki pénteken megölt egy 22 éves lányt Forráskúton. A Csongrád Megyei Főügyészség közléséből kiderül, a fiú milyen módon végzett áldozatával: eszerint otthonában, a kora délutáni órákban bántalmazta a lányt, méghozzá durván és többszörösen, majd megfojtotta őt. Ezután a holttestet a ház udvarában próbálta elrejteni, ám a rendőrök akkor már keresték a lányt, így rövid időn belül fény derült a gyilkosságra.

A Bors arról írt korábban, hogy az érintettek gyerekkori barátok voltak, ennél sosem volt több köztük, ráadásul mindketten kapcsolatban éltek. Sok időt töltöttek együtt, elvitték sétálni a lány kétéves kisfiát. A Blikk szerint a 21 éves gyanúsított beismerte, hogy ő a tettes, de az indítékokkal kapcsolatban nem adott értékelhető választ, de vélhetően meg akarta erőszakolni áldozatát. „A rendőrorvos talált erre utaló nyomokat, azonban az igazságügyi boncolás deríti majd ki, mi is történt valójában” – mondta a lapnak Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatást, melyet a bíróság hétfő délután el is rendelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik