Közélet

Vascsövekkel támadó tízfős társaságot fogott el a rendőség

Vascsövekkel és baltával támadt rá egy tízfős társaság egy másik, kisebb csoportra Vácott még november elején. A súlyos sérüléseket is okozó gyanúsítottakat a napokban fogták el a TEK segítségével. Az összehangolt akcióban 150 rendőr tíz helyszínen csapott le.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: a nyomozás eddigi adatai szerint a 38 éves váci K. Zsolt és szintén váci illetőségű kilenc társa november elsején kora délután érkeztek a Káptalan utcába. Céljuk az volt, hogy elégtételt vegyenek az ugyanabban az utcában tartózkodó kisebb csoport egyik tagja és K. Zsolt testvére között korábban keletkezett konfliktus miatt.

 A csoportosulás elállta a menekülési útvonalakat, majd szóváltást követően a 32 éves K. Attila egy vascsővel az egyik sértett alkarjára ütött, míg a másik sértettet ugyanezzel az eszközzel fejbe vágta. A férfi ettől még állva maradt, ezért K. Zsolt egy baltával fejen ütötte. A földre került magatehetetlen férfit a tízfős társaság több tagja vascsövekkel tovább ütlegelte, a bántalmazásban K. Gyula 59 éves, K. Norbert 28 éves, K. Gyuláné 59 éves és H. Győző 33 éves váci lakosok vettek részt.

 Másik két sértettet a 31 éves H. József lábon, illetve mellkason ütötte egy vasdarabbal, majd ő is bekapcsolódott a földön fekvő férfi verésébe. A támadókhoz később csatlakozott a különféle eszközökkel felszerelkezett 44 éves H. György, a 24 éves K. Gergő és a 43 éves K. Ferenc is, majd  mindannyian autóval elhajtottak a helyszínről. 

 

Az elsődleges orvosi szakvélemény szerint a bántalmazott emberek közül ketten könnyű sérülést szenvedtek, egy férfi súlyosan sérült, míg negyedik társukat életveszélyes állapotban vitték kórházba. 

A szóvivő közlése szerint a rendőröknek az alapos nyomozati munka eredményeként sikerült azonosítaniuk a gyanúsítottakat, de mivel információjuk volt arról, hogy közülük többen fegyverrel rendelkeznek, elfogásukhoz a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének munkatársait kérték fel. November 19-én hajnalban százötven rendőr tíz helyszínen jelent meg egy időben, az összehangolt akció során elfogták, majd előállították a keresett tíz embert. Közülük hetet emberölési kísérlet és garázdaság megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki, majd vettek őrizetbe, kezdeményezve előzetes letartóztatásukat. Három társukat garázdasággal gyanúsítják, ők szabadlábon védekezhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik