Közélet

Tévéállványnak használta apja feldarabolt holttestét

Egy fűrésszel vágta fel a 160 kilós férfi testét, majd „szépen elrendezve” dobozokba csomagolta a darabokat, amit otthonában tárolt.

A 28 éves Nathan Robinson egy pénzzel kapcsolatos veszekedés közben ölte meg a nála húsz évvel idősebb apját közösen használt lakásukban, az angliai Bournemouth városában, majd egy tapétavágó és két fűrész segítségével darabolta fel a nagy testet – jelentette a BBC és a Guardian. Robinson ezután műanyag tárolókba helyezte a testrészeket, és a dobozokat televíziós állványként hasznosította – mondta el az ügyészség a férfi elleni indított bírósági tárgyaláson.

A vád szerint Robinson 2013 májusában gyilkolta meg apját, miután olyan hangosan vitatkoztak pénz miatt, hogy azt még az alsó szomszéd is hallotta, aki pár órákkal később azt vette észre, hogy „rózsaszín folyadék” csöpög át a fürdőszobája plafonján. A hatóságok szerint a kérdéses folyadék az áldozat vére lehetett, amit a vádlott egy gőztisztítóval próbált meg eltüntetni. A szomszéd ugyan ekkor felment szólni, hogy mi történt, de nem tűnt fel neki semmi a gyilkosságból. Elmondása szerint Robinson „nagyon nyugodt volt, teljesen normálisan viselkedett”.

A férfi holttestét végül csak egy hónappal később találták meg a rendőrök, miután a taxisofőrként dolgozott William Spiller barátnője be nem jelentette, hogy eltűnt. Amikor a helyi rendőrök kivonultak a lakáshoz, már a folyosóra érve gyanút fogtak az ott érezhető erős szagok és a sok légy miatt. A feldarabolt holttestet a hálószobában találták meg, a tévéállványnak használt dobozokban. A férfi levágott fejére pedig egy iratszekrényben bukkantak. Az egyik dobozban pedig ott voltak a daraboláshoz használt fűrészek.

Az ügyészség szerint Robinson a gyilkosság után magához vette apja pénzét, és aznap este italozni ment abból barátaival, majd egy hétvégi kirándulását is abból fizette ki, miközben apja telefonjáról sms-eket küldözgetett, hogy elhitesse, még életben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik