Közélet

Meg akarta fojtani betegét egy budapesti nővér

Elköltötte a megőrzésre rábízott pénzt a nő, majd a liftben megpróbálta megfojtani az ezt számon kérő 74 éves beteget.

A Fővárosi Főügyészség aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot egy 51 éves nővel szemben – aki egy budapesti kórházban nővérként dolgozott -, amiért a vád szerint 2012 őszén rátámadt az egyik betegre egy budapesti kórház liftjében, miután nem tudott elszámolni a 74 éves sértett rábízott pénzével – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A 74 éves beteg 2012 szeptemberében került egy budapesti kórháznak arra az osztályára, ahol akkor nővérként dolgozott az emberölési kísérlettel vádolt nő. A beteg odaadott egy nagyobb összeget készpénzben a nővérnek, hogy rakja be a kórház pénztárába. Erre azonban nem került sor, a vádlott a sértettől átvett pénzt saját céljaira fordította.

Mivel nem kapta vissza a pénzét a kórházból való távozásakor, a beteg a későbbiekben több alkalommal is felkereste a kórházban a vádlottat azért, hogy azt visszakérje tőle.

2012. október elsején is ez történt a vádirat lényege szerint, a vádlott a pénzét folyamatosan követelő sértettet ekkor szándékosan egy másik épületrész felé vezette, majd felhúzott egy orvosi gumikesztyűt és azért, hogy az elkövetett bűncselekmény miatt ne lepleződjön le, a liftbe beszállva megtámadta a 74 éves nőt. Ennek során a vádlott beszorította a sértettet a lift sarkába, két kézzel megragadta a nyakát és fojtogatni kezdte. A sértett védekezni próbált, így közöttük dulakodás alakult ki. Ekkor a vádlott a zsebéből orvosi kötöző gézt vett elő, és miközben közölte a sértettel, hogy „meg kell halnia”, a gézt megpróbálta a sértett nyakára hurkolni.

A lift ajtaja kis idő elteltével azonban váratlanul kinyílt, és ekkor a lift mellett állók a segítségért kiabáló sértett védelmére keltek.

A vád tárgyává tett bűncselekmény – minősített emberölés bűntettének kísérlete – büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik